Vægtvogterne

0
2878

Der er sket et stort skred i folks holdning til udseende og sundhed, og i den forbindelse er der kommet et hav af alskens slankekure og produkter på gaden. Det kan være meget svært at navigere igennem de forskellige, såkaldte mirakelkure. Nogle ting virker, andre virker mindre godt, og nogle slet ikke.

Hvordan du griber kuren eller metoden at tabe dig an, afhænger af dit temperament og hvad du satser på. Skal det være en lynkur på et par uger, for lige at tabe dig nogle få kilo, eller skal det være varigt?

Hvis det er en længere indsats der skal til eller ligefrem en livsstils ændring, kan det for mange være utrolig svært at få planlagt og at holde varigt fast i vægt tabet. Når man er alene om kuren, kan man savne nogle gode venner eller nogle kur kollegaer til at holde en fast i ørene, ligesom hvis det var på et motionshold eller i en løbe klub.

Vægtvogterne (eller Weightwatchers som de hedder på engelsk), har du måske hørt om før. Denne gruppe blev tilbage i 1962 stiftet i New York, hvor en amerikansk husmor ved navn Jean Nidetch på daværende tidspunkt var i færd med daglige indkøb.

Æble

Selv havde hun kæmpen mod vægten rigtig længe, og prøvet at manøvrere rundt i junglen af gode slanke tilbud, men desværre uden resultat. For at føje spot til skade, stødte Jean ind i en af sine gamle veninder i indkøbscentret, som straks lykønskede Jean med graviditeten og om hvornår hun skulle nedkomme med barnet. Det var dråben der fik bægeret til at flyde over! Noget måtte ske.

Jean meldte sig ind i et helsecenter, og fik et kostprogram som hun skulle følge. Dette gik godt, og så fik hun den ide at det samme kunne lade sig gøre for hendes overvægtige venner og veninder. Det viste sig at være en rigtig god ide.

Alle fik langt bedre slanke resultater, og alle nød at mødes sammen hjemme hos Jean for i fællesskab at værne mod vægten. Til sidst var der så mange mennesker med, at de ikke kunne være hjemme i privaten, og så lejede Jean sig ind i et stort ledigt lokale, og til det første arrangement kom der hele 500 mennesker.

Jean tog penge for hvert medlem 2 dollars dengang, men når man havde betalt, var der fri adgang til alle de arrangementer og møder der var om ugen. Idag er priserne dog steget, men princippet er præcis det samme i Vægtvogterne som i starten.

En lille ide tilbage fra 60erne er idag vokset til en stor international succes. I dag findes gruppen i over 30 lande og har mere end en million aktive medlemmer. I Danmark har gruppen holdt til siden 74 80, og herefter genåbnet i 00. Hver uge bliver der i gennemsnit afholdt 150 møder, på næsten 100 forskellige adresser.

SHARE
Previous articleVarigt vægttab
Next articleSpis dig slank

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here