Slankemidler

0
4357

Skal du smide nogle kilo og gerne vil have lidt hjælp til denne proces, findes der en del forskellige slankemidler på markedet. Det kan dog godt være lidt af et morads at finde rundt i hvad virker, og hvad virker ikke?. Generelt kan man sige at mange af produkterne i kategorien slankemidler og slanketilskud er kosttilskud.

Det vil sige at der ikke er samme krav til effekten af disse produkter, som hvis det er til recept pligtig medicin. Dermed menes ikke at alle produkter er i gråzonen, men du bør i al fald undgå slank på 20 minutter og sov overvægten væk produkter i denne kategori lyder det for godt til at være sandt, så er det det som oftest også. Så anvend din sunde fornuft, og se dig for når du gransker tilbuddene.

Slankepulver

En populær kategori inden for slankemidler er pulverkure. Det vil sige kosttilskud, som indeholder langt færre fedt og kalorier end almindelige former for mad. En af de mest populære produkter i denne kategori er Nupo, som efterhånden har en del år på bagen, og er afprøvet med succes af mange der gerne ville slanke sig.

Så pulverkure bygger altså på effekten af mindre energi, men samtidig indeholder de vigtige næringsstoffer og vitaminer der skal til for at kroppen får det den trods alt har behov for. Der findes også protein pulvere og kure, tilføjet kostfibre, så mætheds fornemmelsen er i kroppen under kuren.

En kurform der især baserer sig på indtagelse af protein holdig føde er Atkins kuren (low carb diet), der så vidt mulig undgår kulhydrater i den daglige kost ud fra devisen, at hvis kroppen ernæres primært af protien og en smule fedt, mens kulhydrater undgås, så taber man sig. Dette er dog ikke en pulverkur og tiltaler mange, da man må spise almindelig mad, altså er det helt OK at stege sig et par røde bøffer.

Der er også en del nye produkter på markedet i form af slankecremer, -plastre og gel. Typisk findes disse med kortere eller længerevarende varighed, og reklamerne for disse er meget lovende. Fælles for de fleste af disse produkter er dog, at myndighederne ikke skal godkende produkterne for deres slanke effekt, derfor er der ingen krav om at producenterne skal vise dokumentation for virkningen. Så vær varsom i denne kategori.

Der findes også egentlige slankepiller, lige fra almindelige kosttilskuds tabletter med højt fiber indhold, for at sænke sulten, og til klinisk testede produkter som kun kan fås på recept. Det kræver dog at du er i det svært overvægtige område (over 30 ved BMI udregning) og at du skal have en del mislykkede forsøg bag dig før du kan aftale med din læge at dette er det rigtige for dig.

I meget svære eller direkte livstruende tilfælde kan lægen anbefale en operation i mavesækken med henblik på at gøre denne mindre, og dermed undgå at overspise i det daglige.

Uanset valg af produkt og effekt heraf, skal man selv huske at holde vægttabet ved lige efter endt slankekur. End ikke de bedste slankemidler virker 24 7 -365, her skal der et egentligt livsstils ændring til altså motion, færre kalorieindtag, osv. Istedet for at anvende slankeprodukter, kan du også overveje at kontakte en klinisk diætist, der vil være i stand til at hjælpe dig med rådgivning om et vægttab, og hvordan du holder dette ved lige.

SHARE
Previous articleSlankepiller
Next articleSlankemad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here